Popüler Yayınlar

13 Eylül 2011 Salı

*** KARABURUN PLAJI/BEYŞEHİR GÖLÜ ***

Beyşehir ilçe merkezine 20 km mesafede Beyşehir Gölü'nün Karaburun Mevkii'ndeki 3 kilometrelik sahil şeridini 250 bin liralık bir yatırımın ardından modacı Davut Şeker işletmeye açmıştır..


Araçla giriş 10 tl  olup, şezlong ve soyunma kabini hizmeti verilmektedir.


Beyşehir Gölü'nde suya girilebilen tek kumsal Karaburun Plajıdır...


Kumsaldaki ayak izleri...
Demir alma zamanı gelince limandan, hayatlar çözülür iskeleden. Gözleri yaşlı geride kalanlar, deniz kokulu renkli çakıl taşları bulurlar giden çocukların yastıklarının altında..


Amatör balıkçılık, hobi olmaktan çok bir yaşam biçimi. Kıyıdan oltayla balık avlamanın tadını bir kez alan bir daha zor bırakıyor. İşte bu yüzden yağmur, soğuk, yaz, kış dinlemeden olta sallayan insanlar görüyoruz su kenarlarında..










Beyşehir Eşrefoğlu Camii..
Beylikler Devri'nde Eşrefoğlu Beyi Süleyman Bey tarafından yaptırılmıştır.. Eşrefoğlu Camii, Anadolu'daki ahşap direkli camilerin en büyüğü ve orijinalidir. Konya'nın Beyşehir ilçesinin kuzeyinde, İçerişehir Mahallesi'nde yer alır. 1296-1299 yılları arasında yapılmıştır. Ağaç direkli camilerin Anadolumuzda ayakta kalan örnekleri Afyon ve Sivrihisar Ulu Camileri, Ankara Arslanhane Camii, Ayaş Ulu Camii ve Beyşehir Eşrefoğlu Cami'dir.










Yüzyıllar boyu kış aylarında camiinin damındaki kar, çatının ortasındaki boşluktan ortadaki havuza atılmış ve ortamı nemlendirerek yakılan sobalardan ötürü ahşap sütunların çatlayıp kurumasını engellemiştir. 1965 yılında karlığın üstü camla kapatılmış ve işlevini yitirmiştir.










7 yorum:

Ebru dedi ki...

Ohh gez bakalım gez:)

Adsız dedi ki...

Hey gidi memleketim burnumda tütüyor :/ resimlerde müthis görünüyor bu plaji ilk defa duydum sanirim cok yeni bu senede izine gidemedigimiz icin hicbirseyden haberimiz olmadi sayenizde güzel memleketimle hasret giderdim :)

Ellerinize Saglik ...

didem dedi ki...

Cami nasil bu zaman kadar muhafaza edilmis. Nemli kalsin ahsap kurumasin diye dusundukleri yonteme bayildim.

Nara dedi ki...

Cok guzel! harika! Elinize Saglik

deeptone dedi ki...

bu civarda doğa kampı yapmıştım aklıma getirdin ne güzel.
:)

Adsız dedi ki...

Değerli blog kullanıcısı sitenizi uzun zamandır takip etmekteyim takibim sonucu sitenizi çok beğendik Halı yıkama firması olarak bu paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz. Size tüm blog hayatınızda başarılar diler teşekkür ederiz...

Blogger Bolat dedi ki...

Ne güzel fotoğraflar elinize sağlık özellikle camii dikkatimi çekti şahane süslemeleri var :)