Konya'da mutlaka tatmanız gereken bir lezzet. Küçük ama nezih ve sıcak ortamı eşsiz tiridi denemeye değer kılıyor. Öyleki Konya'yı gezmek ve tirit yemek için Ankara'dan sabah hızlı trenle Konya'ya gelinip aynı gün aksam dönülebilir.. :)
Evde hazırlanan tiritlerden çok farklı bir tat. Mithat Usta sadece tirit ve zerde ikram eder. Farklı lezzetler arıyorsanız boşuna gitmeyin.
Özel baharatlarla hazırlanmış tirit... et... yoğurt ve tereyağın muhteşem buluşması..
Adresi merak edenler için;
Mevlana'nın yakınındaki Aziziye camisinin hemen karşısındaki minik dar sokağa girin orda...
Konya yöresine ait güzel bir tatlı. Osmanlı döneminde tatlının içinde bulunan safrandan dolayı sağlığa da faydalı olduğu ve vücuda enerji verdiğine inanılırmış...
Malzemeler;
1,5 çay bardağı pirinç
7 Su bardağı su
2 Su bardağı şeker
1 çay kaşığı zerdeçal
1,5 yemek kaşığı nisasta
½ çay kaşığı safran
Tiritçi mithatın gazetelerde çıkan birsürü haberi de duvarlarda asılı..
O gizli lezzetin sırrını bilen yok kendisinden başka..
Minicik bir dükkan...
bahçeye de atılmış birkaç masa...
ve o muhteşem tad...
Konya'da dondurmacı, Adem Arıkan, halkın hurmaya ilgisinin yoğun olması üzerine hurmalı dondurma yaptığını söyledi.
Tamamen katkısız ve gerçek hurma parçalarından dondurma yapılıyor. Önce hurma temizleniyor daha sonra öğütüp dondurmaya ilave ediliyor ve manzara bu şekilde oluyor :)
2 yorum:
Konya'nin birsuru yemegi meshur. Hurmali dondurma orjinalmis. Duymamistim hic. Yine yeni seyler ogrendim...
Konyanın ereğli ilçesinde yaşıyorum.Tiriti hiç tatmadım.Ama ilk gittiğimde mutlaka tatacam.
Yorum Gönder