4 Ağustos 2011 Perşembe

*** BODRUM ***

Bodrum Türkiye'nin Ege Denizi kıyısında Muğla ili'ne bağlı turistik bir ilçedir.
İklim itibariyle Ege ve Akdeniz iklimlerinin sentezinden oluşan bir özelliğe sahiptir. Yaz aylarında neredeyse hiç nem bulunmaz. Kış aylarında ise nem oranı oldukça düşüktür. Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları oldukça ılık ve yağışlıdır. 1970 yılından bu yana kar yağışı 2004 yılı Şubat ayında meydana gelmiş ve kar kalınlığı ortalama 5 cm'yi bulmuştur. 



Bodrum aynı zamanda uluslararası hava limanına yakındır. Bodrum'a olan mesafesi 35 km'dir. Resmi adı Milas-Bodrum Havalimanı'dır. Havalimanı Milas sınırları içerisindedir. Bodrum'da üç büyük marina ve büyük yolcu gemilerinin yanaşabileceği gemi yanaşma iskelesi de mevcuttur..  


Bodrum Belediye limanının  modern yatlardan, küçük balıkçılara kadar farklı ihtiyaçlara karşılık verebilecek şekilde donanımlı olduğu görülüyor… 


Belediye limanındaki yatlar… 


Bodrum limanında gezerken TRT-Haber'in canlı yayınına tanık oluyorum.. 


Günübirlik Tekne gezileri Bodrumun vazgeçilmezlerindendir..




BARLAR SOKAĞI..
Yıllar sonra tekrar geldiğimde gördüm ki, Bodrum Barlar sokağının kendi gitmiş, ismi kalmış.. Yıllar öncesinin güzelim barlar sokağı; şimdi ise kapalı çarşı mantığında konfeksiyon, hediyelik eşya, fast-food dükkanlarının istila ettiği özlenesi yer… 








Barlar sokağında restoranların bahçeleri, terasları bir başka güzel, ferah, deniz manzaralı..


Bir zamanların meşhur Halikarnas Discosu bitmiş durumda ve kapalı..


Bodrumda gece hayatının kalbi Marine Club Catamaran'da atıyor. Catamaran, Bodrum'un heyecan verici eğlence gemisi.. Bodrum Kalesi'nin yanıbaşında demirlemiş durumda. Eskiden M&M olarak bilinen barın olduğu yerde gündüz ve gece eğlenmek isteyenlere kapılarını açıyor. Her gece saat 01:00'de denize açılıyor, sabaha karşı 04:00 ve 05:00 arası geri dönüyor 


Gezi beni acıktırmıştı, yolda karsılaştığım simitçiye burda yemek için nereyi  önerirsiniz diye sordum ve bir süre Bodrum hakkında sohbet ettik. Ahmet bey memur emeklisi olduğunu yaz sezonunda simit sattığını söyledi. Bodrumun simgesi halien gelen Şirin sebzeli dönercisini tavsiye etti...


Bodrum'da turizmin gelişmesiyle birlikte hemen her yörenin yemeklerini bulmak mümkün. Özellikle akşam yemeği için, kebapçılar, hamburgeriler, sulu yemek yapan yerler dolup taşıyor. Ama yediğiniz yemekte lezzet arıyorsanız, tad arıyorsanız Barlar Sokağı'nda Bodrum'un simgesi haline gelen "Şirin Sebzeli Döner" in mutlaka tadına bakın.. 


Bu dönerin özelliği şu; Öncelikle özel olarak alınan etler sütle karışık sos içinde, bir gün dinlendiriliyor. Ardından da dönere adını veren her türlü sebze dönerin dizimi sırasında etlerin arasına yerleştiriliyor.. 


Sabahın erken saatlerine kadar sürekli dolan masalarda, dürüm içinde ya da ekmek arasında bu dönerin tadına bakmayı ihmat etmeyin. Ben lavaş dürüm yiyorum. Ekmekleri ve lavaşı özel yapıyorlar. Kullanılan et oldukça kaliteli…


Bodrumda bu çiçekleri heryerde gördüm. Güzellikleriyle ayrı bir hava veriyorlar... 


7 yorum:

Derya dedi ki...

Fotoğraflar muhteşem, hele o sebzeli dönere içim gitti, ülkemiz tam bir cennet,doğudan batıya her bölgesinin ayrı ayrı güzellikleri ve özellikleri var bunu sizin bloğunuzu okumaya başladığımda daha iyi anladım.

Ahmetyemekte dedi ki...

Fotoğraflar çok başarılı elinize sağlık. Geçen hafta Bodrum'dan geldim. Bu fotorafları görünce tekrar gitmek istedim.

didem dedi ki...

Bodrum'u oyle ozledim ki...Gitmekten en fazla zevk aldigim yerdir. Gozumde tutuyor. Yatlimani, denizin yesili mavisi bir harika!

zeynep dedi ki...

Bodrum görmek istediğim yerler arasında..Fakat görsel ve yazılı basında sürekli bir Bodrum sözcüğü beni açıkcası biraz uzaklaştırıyor..Türkiye İstanbul ve Bodrum'dan ibaretmiş gibi....

otuzundansonra dedi ki...

Çok Çok güzel,resimleride ayrı güzel çekiyorsunuz elinize sağlık

G R İ ❥ dedi ki...

fotograflar yine enfes ..

aafsar06@gmail.com dedi ki...

beyaz, kızıl, mavi, yeşil ve müzik "işte bodrum"