Popüler Yayınlar

28 Şubat 2012 Salı

ZEYNEL İNEGÖL KÖFTECİSİ - İNEGÖL/BURSA

Artık marka haline gelen İnegöl Köftesi kentin sembolü olmuş..
İnegöl kent girişinde de Dev Köfte Heykeli yapılmıştır. İnegöl, il merkezi Bursa'ya yaklaşık 25 dakika uzaklıkta bulunmaktadır...  


Zeynel İnegöl Köftecisi İnegöl köftenin ününü Türkiye`ye duyuran isim Zeynel Organ`dır. Zeynel organ Zeynel İnegöl Köftecisi’nin sahibidir. Zeynel İnegöl Köftecisi 1961 yılında küçük ve ahşap bir mekanda başlamıştır.
Adres: İnegöl-Merkez (Bursa) Organize sanayi bölgesi 5.cad no:1


Zeynel İnegöl köfte 800 kişi bahçe kapasiteli 250 kapalı mekan kapasiteli yerde Zeynel İnegöl köfte adında hizmet vermektedir. 


İnegöl köfte 110 yıldan bu yana aynı şekil ve aynı lezzet ile hazırlanan ve İnegöl´de ortaya çıkan lezzetli bir yiyecektir.
İçinde dana eti ve kuzu eti beraberce kullanılır. Bilinen genel kanı İnegöl köftesinin XX. yüzyılın başlarında Balkanlardan göç eden Türkler tarafından getirildiğidir. Hazırlanması oldukca zahmetlidir, önce beş ya da üç numaralı ayna ile çekilen kıyma ardından dinlenmeye bırakılır. Daha sonra aynı kıyma bu kez de bir numaralı aynadan geçirilip, yoğurulur. Izgara edilmeden önce 3 saat daha bekletilir. İnegöl Köftede kullanılan baharat miktarı çok azdır, bunun nedeni baharat tadının et tadını bastıracağı korkusudur. Zaten İnegöllü ustalar, kalitesiz kıymadan hazırlanan köftede kullanılan yoğun baharatların bu kötü tadı engelleme amacı taşıdığını söylerler.


İnegöl köfte yanında piyaz ile servis yapılır.




5 yorum:

artdoll dedi ki...

Gezmek; yaşamanın en anlamlı yanlarından biri bana göre,yemekler süper gözüküyor :)

Ahmetyemekte dedi ki...

Abi, Zeynel'in köftesini beğendin mi? Eskiden daha iyi olduğu şeklinde yorumlar aldım. Bir de sana sorayım istedim.

Gezi/yorum... dedi ki...

Ahmet ben Zeynel'in öncesini bilmiyorum ama yediğim köfte gayet güzeldi lezzeti yerindeydi beğendim yani :)

didem dedi ki...

Hem yeni yerler gormek hem gidilen yerin meshur lezeetlerinden tatmak. Cifte zafer diyorum ben buna:)
Koftenin yanina ayran var miydi?

Adsız dedi ki...

Değerli blog yöneticisi sitenizdeki yazılar çok dikkat çekici olduğundan Dell teknik servisleri olarak sitenizi uzun süredir takip ediyoruz.