Popüler Yayınlar

2 Mayıs 2012 Çarşamba

*** SPEEDBALL-PAİNTBALL / ÇANKAYA-ARENA/ANKARA ***

Paintball boyatopu atan markerlarla birbirinizi boyayıp oyun dışı bırakmaya çalıştığınız dünyanın en zevkli sporlarından biridir.  2 saat oynadıktan sonra 1 hafta hakkında konuşacağınız unutulmaz bir aktivitedir. Kadın-erkek bir arada oynayabileceğiniz, istatistiki olarak sakatlanma oranı golften bile düşük bir adrenalin bombasıdır. 
Paintball’da genelde sahada iki takım bulunur. Bu takımlar karşılıklı kalelerden oyuna başlar ve birbirlerini boyama deneyimlerini bayrak kapmaca, saldır-savun vb. senaryolarla renklendirirler. 


KURALLAR:
Aslında paintball'un 30 sayfalık bir kural kitabı vardır. Ancak eğlence oyunları için güvenliği ve adaleti sağlayacak birkaç basit kural yeterli olur. Oyun öncesi hakem kuralları anlatıyor..  
- Bir boya topu üzerinize çarpıp patladığında "vuruldum" diyerek oyun dışı kaldığınızı belli edersiniz ve en yakın güvenli bölgeden oyun sahasının dışına çıkarsınız
- Oyun dışı kalmış oyuncular söz veya hareketlerle karşı takım oyuncularının yerlerini veya niyetlerini belli edemezler.
- Oyun alanının içerisinde koruyucu maskeleri çıkarmak yasaktır.
- Oyun esnasında rakip takım oyuncularıyla her türlü fiziksel temas yasaktır. 
- Oyunu kazanmak için karsı takımın kalesine ulaşmak yada karsı takımın bütün oyuncularını vurmak zorundasınız. Vurulan her oyuncu 10 puan değerindedir :) 


Paintball’da tüm oyuncunun yüzünde, kırılmaz camlı özel bir maske ve elinde ise özel, gazlı silahları bulunmaktadır. Bu silahlar gerçek silahları andırmakla birlikte patladığında boyayan kapsüller atmaktadır.  


Yarı Otomatik (Semi Auto) en popüler paintball silah tipidir. Oyuncunun tek yapması gereken tetiğe basmaktır.
- 68 Kalibrelik boya topu atar
- CO2 gazıyla çalışır.
- Standart namlu uzunluğu 8,5 inçtir.
- Devir oranı 11 RPS.
- Komple uzunluk 19,6 inçtir.
- Ağırlığı 2,9 lbs.
- Atış uzunluğu 150 ft’in üzerindedir.
- Yarı otomatik bir silahtır.
- Alüminyum ve paslanmaz metallerden yapılmıştır....  


Kapsüller görünüm olarak misket büyüklüğündedir. Bu boyalar nişasta ve tuz karışımı plastik benzeri bir malzeme ile kaplıdır, doğa dostudur ve çevreyi kirletmeden kendiliğinden kısa bir süre içerisinde yokolur. Kapsülün içindeki boya tamamen doğal gıda boyasıdır. Ayrıca giysilerin üzerinden ıslak bir bezle dahi kolayca çıkartılabilir... 














Anka Paintsign Paintball'da yapılan çalışmalar sonucu ışıklandırılan ve paintball sahası haline getirilen eski bir tuğla fabrikası bulunmaktadır.  Toplam 15 bin metrekare büyüklüğündeki bu dev sahada sadece siperlerden çok daha fazlasını bulmak mümkün...  


Sahanın içinde bulunan Yaklaşık 1000 metrekarelik 2 katlı tuğla fabrikasının yarattığı stratejik çeşitlilik ve atmosfer, bayrak kapmacanın çok daha ötesinde, saldır-savun ve rehine kurtarma gibi değişik senaryo oyunlarına da imkan sağlamakta…







1 yorum:

Bak Bu Harika dedi ki...

fotolar süper. Bende bloğuma beklerim.

Görüşmek üzere
www.bakbuharika.blogspot.com