Popüler Yayınlar

13 Mayıs 2014 Salı

** ORTAKÖY VE YILDIZ PARKI/İSTANBUL**

ORTAKÖY
Ortaköy, İstanbul Boğazı'nın kıyısında, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Kumpircilerin, Wafflecıların ve Kokoreççilerin olduğu meydanı meşhurdur. 
Ortaköy Camii semtin sembolüdür. 


BU SOKAKTA HAYAT VAR.. 
Ortaköy Çarşısı, çarşının içindeki seyyar “entel pazarı”, hediyelik eşya dükkânları, kafeleri, barları ve restoranlarıyla bir kültür merkezi konumundadır. Sahile inen yoldaki kumpirciler ve gözlemeciler Ortaköy'e has mekanlardır. 


Ortaköy, Osmanlı Dönemi’nden beri ilgi çeken bir yerleşim merkezidir.
Zamanında padişahların sayfiye yeri olmuştur. Doğal hazineleriyle ihtişamlı sarayları taçlandırmış..


CAFE BELTAŞ
Ortaköy'de Ortaköy Camiinin tam karşısında kalan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin işlettiği bir cafe&restourant. Denize sıfır, muhteşem bir boğaz manzarası var. 
Üstelik yaz ve kış bahçesi olduğu için her mevsim rahatlıkla uğrayabileceğiniz bir yer.. 


Ne yediğin önemli değil, nerede yediğin önemli  :) 


Boğaza karşı çay içmek, İstanbul dışında yaşayanların en çok hasretini çektikleri konulardan birisidir… 





YILDIZ PARKI KORUSU
Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan yaklaşık 46 hektarlık alanı ile kent içerisindeki en büyük koru olan Yıldız Parkı, çeşitli tarih kaynaklarında adı geçen defne ormanları ve mitolojik öykülerdeki “Pan”ın Boğaziçi’nde flütünü çaldığı yeşillikler olarak da biliniyor..


Kanuni Sultan Süleyman (1520-1566) dönemindeki kayıtlarda ilk kez ismine rastlanan ve 1600’lü yılların başında “Kazancıoğlu Bahçesi” olarak anılmaya başlanan Yıldız Korusu, lale devrinin masalımsı “Çerağaneğlenceleri”nin düzenlendiği yer olarak da tarihte yer alıyor... 


Parkta, aralarında 400 yıllık olanlarla birlikte nadir bulunan sekoyaların yanı sıra çamlar, sedirler, köknar, ladin, dişbudak, porsuk, ardıç, akçaağaç, meşe, yalancı akasya, sofora, at kestanesi, menengiç, Çin şemsiye ağacı, Amerikan lale ağacı, acem dutu, sabunağacı, kaymakağacı ve oya ağacı gibi çoğunluğu yabancı kökenli  120’den fazla egzotik ağaç ve çalı türü bulunuyor.















Hiç yorum yok: