Balığı temizlemek ve pişirmek ayrı bir uzmanlık işi, bu konuda Balıkçı Erol en iyilerden. Sizin için sazan balığını temizleyip, pişirip bu şekilde teslim ediyor..
Öncelikle balığın dış derisi temizleniyor..
Temizlenen sazan balığı ince ince dilimleniyor böylece balığın ana omurga kılçığı dısındaki bütün kılçıklarının pişerken eriyip ete karışması sağlanıyor..
Balıklar kaynamış fındık yağına atılıyor.
Balıktaki bütün küçük kılçıklar yok olmuş kıtır kıtır lezzetine diyecek yok..
Taze köy kaymağı ve köy balı sürülmüş ekmek, insan yapımı tüm tatlılara meydan okuyacak niteliktedir…
Köy kavunları bal gibi tatlı ve suludur kendine has ayrı bir kokusu vardır..
Popüler Yayınlar
-
BARLA Barla, Isparta ilinin Eğirdir ilçesine bağlı olup, eğirdir gölünün batısındadır. Isparta’ya 40 km; Eğirdir’e 22 kmdir. Bölgenin en ...
-
1910 yılında Trabzon’da doğdu. Baba tarafından Kafkas Kartalı Şeyh Şamil’e, anne tarafından ise Ahmet Ziyaeddin Gümüşhanevî adında halk ...
-
MEMLİK KÖYÜ Eski adı “Memlük” olan yerleşme Karyağdı Dağının güneydoğusunda, Dedeçamı tepesinin güneyinde Ankara'ya uzaklığı 14 km di...
5 yorum:
bensiz yediniz ama olsun:))
Balik hakikaten muthis gozukuyor. Degisik bir pisirme sekli. Yutkunarak okudum...
BALIKLARI GÖRMEK BENİM İÇİN HİÇ İYİ OLMADI..:)
Fevkalade nin fevkinde
Bal,kaymak,çay,ve muhteşem manzara olağan üstü eline saglık ve afiyet olsun:-)
Yorum Gönder