Popüler Yayınlar

5 Eylül 2011 Pazartesi

*** OLIVE FARM/DATÇA ***

Olive Farm-Çiftlik 1995'te Amerikalı sanayici mühendis Richard Rosenberg tarafından Datça'da 350 bin metrekare arazi üzerinde kuruldu. Kuruluş amacı ABD'ye dünyanın en kaliteli zeytinyağı ve yan ürünlerini gönderebilmekti.
2005 yılında Richard yaşlanması sebebiyle Olive Farm'ı İstanbullu bir Datça aşığına sattı ve memleketine döndü.
O zamandan beri Olive Farm arazileri daha da genişledi ve tamamı Organik Tarım Sertifikası elde etti. Organik Çiftlik'ten elde edilen ürün çeşitleri arttı, insanların tabiatı bizzat yaşayabilmeleri için Misafirhane (Guesthouse) eklendi. Bu arada teknoloji ve bilgi tazelendi.



Bugün Olive Farm bahçelerinde Organik Zeytinyağı, Sirke, Zeytin ağacından ahşap oyuncaklar, mutfak eşyaları, envai çeşit meyveler, bitkiler ve bunlardan yapılan doğal reçeller, pekmez, sabun vs. yanı sıra zeytinyağı bazlı doğal bakım ürünleri, cilt kremleri, saç bakım ürünleri elde edilmektedir. Bunların tamamı Olive Farm'da üretilip paketlenmektedir. 












Çiftlikteki ağaçların yüzde 60'ı zeytin, diğerleri narenciye ve değişik meyva ağaçları. Zeytin ağacının en küçük parçasından bile yararlanılmakta...


Çiftlikte çiftlik hayatının tadını çıkarmak isteyenler için konaklama imkanları da sunulmakta. Güller dağı çiftliği Datça'ya ve Ülkemize bir çok açıdan örnek olabilecek bir tesis.




2 yorum:

didem dedi ki...

Harika bir tesis. Amerikalinin zeytinyagi tesisi acmasi, Turkun hamburger satmasi gibi oldu:))
Saka bir yana eminim yerli yabanci birsuru alicisi vardir. Hersey harika gozukuyor

Adsız dedi ki...

Bloğunuzdan oldukça faydalanıyoruz yazmış olduğunuz makaleleri arkadaşlarımızada tavsiye ediyoruz. Estetik burun ameliyatı firmamız çalışmalarınızda kolaylık diler.