Popüler Yayınlar

13 Ağustos 2014 Çarşamba

SAMSUN YALOVA GEMİSİ

SS Yalova 1948 Hollanda yapımıdır ve  sınıfının ilk gemisidir. Yalova vapuru, 1995 yılına kadar İstanbul Şehir Hatları Vapuru olarak İstanbul – Yalova arası seferlerini yapmış olup adını da buradan almaktadır. Kasım 1996'da Harem İskelesi'ne bağlı halde beklerken, gece yarısı yandı. Zaten birkaç yıldan beri hizmet dışı kalan vapurda orta derecede hasar oluştu. "Yalova" servis dışı kaldıktan sonra da Denizyollarına bağlı (B sınıfı) bir gemi olarak, yaklaşık 5-6 sene daha İstanbul'da kaldı. Uzun bir süre Haliç Tersanesi'nde, bir yaz boyunca da Kabataş'ta halka açık "Yüzer Müze" olarak hizmet verdi. 
1998 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Denizcilik İşletmesinden satın alınarak Samsun’a getirilmiştir. Bakımsız ve eski durumdaki gemi, dış görünümüne sadık kalınarak içi restoran ve cafe kullanımına uygun olarak restore edilmiştir. 
İlk önce Batıpark'da düzenlenen özel bir alanda Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent İmar İnşaat Şirketi tarafından Turizm işletmesi olarak hizmet vermekteyken 2003 yılında Yusuf Ziya Yılmaz döneminde Samsun Sahil Yolu çalışmaları kapsamında şimdiki yeri; 
Samsun Limanı'nın içine taşınmıştır.  


Yalova Vapuru, Samsun sahilinde karaya bağlı olarak 3 katıda dizayn edilerek Samsun'lulara hizmet ediyor. 


Yalova Vapuru, Samsun’a gelen yabancı devlet adamlarının, Bakanların ağırlandığı gözde bir eğlence mekanlarından biridir.. 




Yalova gemisi, Türk kahvesi içmek için kaçırılmaması gereken bir mekan..

Hiç yorum yok: