Trabzon'da derler ki; Trabzon'a kadar gelip Kalkanoğlu pilavını yemeden döndüyseniz , Trabzon'u görmüş sayılmazsınız.
Bu pilavın tadı malzemesinde ve pişirme şeklinde gizli. Pirinç yöresel Terme pirinci. Suda bekletildikten sonra et ve kemik suyu ile pişiriliyor. Ama kemik suyu deyip geçmeyelim. Kemiği 15 saat kaynattıktan sonra elde edilen sudan bahsediyorum. İliğine kadar herşeyi suya geçmiş oluyor. Et ve kemik suyuyla pişen pirince yine o bölgenin tereyağı ilave edilip dinlenmeye alınıyor. Üstüne kavurma et. Et Balıkesir'de bir besi çiftliğinden geliyor. Etin tadı hayvanların otlayıp, organik beslenmesinde gizli..
Kuru fasulye, gerçekten çok iyi, ağızda dağılıyor.
İspir fasulye. İnce kabuklu ve taze…
Muhteşem üçlü..
Kalkanoğluna, mümkünse öğle yemeği için gidin, saat 16:00 gibi pilav bitiyor.
Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı
Pazarkapı Mahallesi Tophane Hamam Sokak No:2Telefon : 462 - 323 34 10
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder