Popüler Yayınlar

13 Ağustos 2014 Çarşamba

SAMSUN BATI PARK / AMAZON KÖYÜ

Samsun Batı Park içerisinde bir çok farklı parkın bulunduğu çok geniş bir alan... 
- Amazon Köyü 
- Büyük Amazon Savaşçı Heykeli, 
- 1. ve 2. Aslan Heykelleri  
- Teleferik  
- Balıkçı Restoranlar ve piknik alanları ile  her kesime hitap ediyor.. 


Efsanevi Kadın Savaşçılar olarak bilinen Amazonların Samsun’un Terme civarında yaşadıkları çeşitli kaynaklardan elde edilen bulgularla gün ışığına çıkarılmış ve bu alanda farklı çalışmalar yürütülmüştür. 
Samsun Büyükşehir Belediyesi 850.000 Metre karelik Batıpark Sahasının Doğu Batı istikametinin batı tarafına bir Amazon Köyü dizayn ederek Samsun ve tüm ulusların ziyaretine sunulmuştur. 


Amazon köyü içersinde, 25 adet balmumu heykel, günlük yaşamların anlatıldığı çadırlar, Mağaralar, Su Kanalları bulunmaktadır.  




Samsun’lu heykeltıraş Adil Çelik tarafından tümüne silikon uygulanarak yapılan ve 200 C sıcaklığa kadar dayanıklılık gösterebilen balmumu heykellerinin bir eşi daha bulunmamaktadır.. 


Başlarında savaşçı kraliçenin bulunduğu amazonlar doğan erkekleri kendilerine köle yapıyorlardı...  


Amazonların başında savaşçı kraliçeleri bulunuyordu. Daha iyi ok atabilmek için göğüslerinden birini kesmeleri onlara Amazon isminin verilmesine neden olmuştur. Ata binme konusunda çok marifetli olan Amazonlar usta savaşçılıkları ile bir çok filme, belgesele ve efsaneye konu olmuşlardır. 


Batıpark'da yapılan Amazon Köyü'ne 10 metre yüksekliğinde ve 200 metrekare genişliğindeki 2 Anadolu Aslanı yerleştirilmiştir. Aslanların ağzından köy izlenebilirken, mide kısmında da 3 boyutlu savaş sahneleri gösteriliyor..  


Amazonlar milattan önce bin ikiyüz yıllarında yaşamış efsanevi kadın savasçılardır. Thermedon (Terme çayı) kıyısında kurmuş oldukları Themiskyra kentinde yaşadıkları iddia ediliyor. Oklarının yaylarını iyi çekebilmeleri için kadınların çocukken sağ göğüslerini kestikleri ve bundan dolayı kendilerine 'memesiz' anlamına gelen 'Amazon' adının verildiği söylenir... 


Batıpark'tan Amisos Tepesine, Teleferik ile şehri tepeden kuşbakışı izleyerek kısa ve zevkli bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.  


Teleferik gidis ve geliş olmak üzere 6'şar kişilik gondollar bulunuyor, teleferik 323 metre uzunluğundadır…


Karadan ulaşım ise, SAMRAY (Samsun Hafif Raylı Sistemi) ile gayet hızlı ve kolay… 







1 yorum:

Adsız dedi ki...

çookk güzel.... gezilerinize- emeğinize sağlık..